Ett långvarigt och givande samarbete

| Return |

Under mer än ett decennium har HydX och Danfoss Power Solutions byggt upp ett givande samarbete – byggt på förtroende och respekt.  
Det är en stor fördel för våra kunder. 
– Vi har ett stort förtroende för HydX. För deras höga kompetens, engagemang och kapacitet att hitta nya och innovativa lösningar, säger Ulrik Krag, Distribution Sr. Account Manager för Danfoss Power Solution. 

 
DanfosspartenDet danska bolaget grundades för snart 90 år sedan och är välkänt för sin värme- och kylteknik, även om företagets hydraulikdel Power Solutions är störst. Totalt har bolaget 24 000 anställda i 47 länder och ett antal nära samarbetspartners. HydX är en av få utvalda partners i Europa. 
– Vi lever i en dynamisk och föränderlig värld där ny teknik introduceras i en allt snabbare takt. Det gör att det är oerhört viktigt att ha både en djup systemkunskap och en stor förståelse för vilka möjligheter som nya lösningarna erbjuder. Den kunskapen och den förståelsen är avgörande och vi hittar den hos HydX, förklarar Ulrik Krag. 
 
Danfoss Premier Partner 
 
Sedan 2018 har HydX varje år utsetts till Danfoss Premier Partner, det är en utmärkelse som ger vårt företag en unik plats i en exklusiv skara av partners och som möts av stor respekt även utanför Sveriges gränser. 
– HydX har visat en vilja att utveckla sin kompetensplattform, samtidigt som de har förmågan att uppfylla sina löften och det är väldigt viktiga kriterier för att uppnå det högsta betyget, Danfoss Power Solutions Premier Partner, berättar Ulrik Krag.  
– Tack vare sina gedigna kunskaper, sin professionella och genomgående strategi lyckas HydX kontinuerligt uppnå den högsta nivån.  
Flera av HydX medarbetare har tidigare varit anställda på Danfoss Power Solutions (DPS) och har mellan 20 och 25 års erfarenheter av att arbeta med dess produkter.  I dag är det danska företaget HydX största leverantör och även första val när det gäller mobil och marin hydraulik. 
– Vi använder så stora delar av DPS produktportfölj som vi kan, men det största engagemanget finns inom ventiler, pumpar, motorer och elektronik. I och med att framtiden handlar mycket om elektrifiering arbetar vi ständigt med att utveckla vår kompetens inom det området också, säger HydX försäljningschef Henrik Pålsson. 
 
Att växa med elektrifiering 
 
2019 köpte Danfoss det amerikanska företaget UQM Technologies som utvecklar alternativ energiteknik. Detta är bara ett av flera förvärv som Danfoss har gjort under senare tid och det stärker företagets position inom elektrifiering ytterligare. 
– Den utökade urbaniseringen kräver nya lösningar när det gäller effektiv och klimatvänlig infrastruktur, samt smarta och interaktiva lösningar mellan maskinenheter som även ska klara av att integrera med människor. Därför innefattar lösningen inte bara energioptimering och föroreningsneutrala variabler utan även bullernivå är en viktig parameter, förklarar Ulrik Krag. 
Som Premier Partner till Danfoss kan HydX givetvis hjälpa våra kunder att ta nästa steg inom elektrifieringen. 
– HydX håller en oerhört hög kompetensnivå, medarbetarna är flexibla och det i kombination med att de har ett stort kundfokus gör att HydX och Danfoss har ett nära och givande samarbete. I och med att en stor del av den nya, unika kunskapen som Danfoss utvecklar förmedlas genom fortlöpande utbildning och kompetensutveckling är det enormt viktigt för oss att ha nära relation med HydX, fortsätter Ulrik Krag. 
– Danfoss erbjuder och utvecklar kontinuerligt ett stort produktsortiment som HydX omsätter både effektivt och engagerat i ett nära samarbete med deras kunder. Just det engagemanget för kunden innebär ofta att kunden blir oerhört nöjd med slutresultatet och det är en mycket stor anledning till att marknaden har ett så stort förtroende för HydX. 
 
Vill du också veta mer om vilka lösningar vi på HydX kan erbjuda dig? Hör av dig till någon av våra säljare.

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss