Det bästa med HydX är just helheten, där vi har hydrauliken, mjukvaruutvecklingen och fjärrstyrningssystemet.

Magnus Andersson, VD på SPD

Scandinavian Pile Driving

Scandinavian Pile Driving, SPD, är ett förhållandevis litet företag som bygger om grävmaskiner till borriggar med målet att göra arbetet enklare för de som använder maskinerna. Kunderna är grundläggnings- företag, främst inom infrastrukturprojekt som vägbyggen, järnväg och fastigheter. SPD har under ett decennium utvecklat produkter som är attraktiva hos kunderna. Nu ska företaget trimmas upp och organiseras för att växa och gå ut på export till främst Europa och USA. HydX har visat sig vara en mycket viktig pusselbit i framgången.

UTMANINGEN

Då SPD började sina är i början av 2000-talet så handlade det mest om enstycksbyggen och speciallösningar. Det var som att hjulet fick uppfinnas på nytt med varje maskin, vilket blev en både ineffektivt och inte särskilt lönsam verksamhet. Grundare och verkställande direktör Magnus Andersson insåg både problematiken och potentialen i detta. Han bestämde sig för att vända om och istället göra en produkt som passar alla och tillverka den i serie.

LÖSNINGEN

För att driva en evolution av produkten och göra den multi-funktionell, så behövdes mer intelligens. I tätt samarbete med HydX gör de båda företagen nu innovationerna tillsammans. HydX bidrar med både hjärna och muskler – med hjärna i form av förädling av produkten gällande användarvänlighet och kostnadse ektivisering; med muskler såsom leverantör av de viktigaste komponenterna (exempelvis Danfoss PVG32 och Scanreco fjärrstyrning).

FÖRDELAR FÖR KUND

I sin starka relation med HydX har SPD samlat ett unikt kunnande och behöver inte anställa kompetensen på egen hand. Var och en av de tre förmågorna – hydraulik, radiostyrning och styrsystem –finns på marknaden, men få kan erbjuda dem i kombination. HydX kunnande hjälper SPD ut i världen.

VäRDE FöR HYDX

HydX är särskilt glada över den nära och starka relation som de båda företagen har med varandra. Den främjar inte minst framtagningen av nya, avancerade hydrauliska lösningar och sätter även HydX som professionell leverantör på världskartan.

VäRDE I FLERA LED

I ett något större perspektiv så ökar SPD’s koncept även exibiliteten för entreprenörer inom markförstärkning. Flexibiliteten leder till snabbare och effektivare arbeten som ger kostnadsbesparingar.

SNABBA FAKTA

KUND

Scandinavian Pile Driving AB, Sala, Sverige

KUNDTYP

Lokal OEM

BRANSCH

Mobil hydraulik, borriggar

APPLIKATION

Radiostyrning, hydraulsystem, styrsystem

KOMPONENTER

Danfoss (PVG32, PLUS+1), Scanreco radiostyrning

KONTAKTPERSONER

Nils-Ivar Ek, account manager & Matts Lindqvist, application engineer

Samarbetspartners

Ring oss!

Nils-Ivar Ek
Försäljningsingenjör
08-53199905
070-5592606
nils-ivar.ek@hydx.se

Ladda ner caset

Det bästa med HydX är just helheten, där vi har hydrauliken, mjukvaruutvecklingen och fjärrstyrningssystemet.

Magnus Andersson,
kund mobil hydraulik

Vill du veta mer?

Kontakta oss