Spara tid, pengar och klimat med HydX och ETP Kraftelektronik

| Return |

Spara tid och sänk driftkostnaderna – samtidigt som koldioxidutsläppet minskar drastiskt. 
Det unika samarbetet mellan HydX och ETP Kraftelektronik AB öppnar helt nya möjligheter för lastbilsindustrin. 

hydx_bild_3050x1900Blue Pac, en Electronic Power Take-Off, utvecklad av ETP Kraftelektronik ersätter det traditionella kraftuttaget på lastbilen och gör det enkelt att minska koldioxidutsläppen, sänka driftkostnaderna, förbättra arbetsmiljön och arbeta energieffektivt under en hel dag. 
 – Det är en ePTO som ersätter tomgångskörning och som driver lastbilspåbyggnationen elektriskt och det gör att lastbilen kan arbeta koldioxidfritt och energieffektivt under hela arbetsdagen, berättar David Norstedt, försäljningsansvarig på Blue Pac. 
– Dessutom är det ett effektivt sätt att sänka driftskostnaden. Man kan även köra systemet med sladd från väggen och därmed minska storleken på batteriet. 

Sänkta driftskostnader och minskade utsläpp
 

Blue Pac minskar också ljudnivån med 50 procent, vilket skapar en behagligare arbetsmiljö och leder till att det går att arbeta längre dagar, utan att störa närmiljön. 
 Ett annat alternativ är “The Silent Power” som är utvecklat av HydX i samarbete med Bröderna Johanssons Karosserifabrik. Det är ett nätanslutet, fossilfritt komplement till batteridrift av fordon och deras hydrauliska utrustning. Den är kraftfull nog att driva de applikationer som finns på marknaden, flexibel och kan flyttas mellan flera olika maskiner. 
 Detta är bara ett par av de smarta lösningar som finns tillgängliga tack vare det unika samarbetet mellan de två svenska innovationsföretagen ETP Kraftelektronik och HydX.  

HydX är experter på hydraulik för mobila, industriella och marina applikationer, samt har en spetskompetens kring smörjteknik och ETP står för initierade kunskaper kring just elektrifiering och batteridrift. 
– Tack vare samarbetet mellan HydX och ETP får vi en samlad kompetens inom eldrift och hydraulik, vilket gör att vi kan leverera helhetslösningar, optimerade efter kundens behov och anpassade efter kundens applikation, förklarar HydX försäljningschef Henrik Pålsson. 
– Tidigare har vi tagit ett helhetsansvar när det gäller hydrauliken, men tack vare vårt nära samarbete med ETP och Blue Pac har vi utökat vår kompetens kring elektrifiering och batteridrift. Det ger våra kunder ytterligare fördelar och möjligheter att arbeta klimatsmart, samtidigt som de spar tid och pengar. 
 
Ta chansen och träffa oss alla tre, HydX, ETP och BluePac, på Elmia Lastbil monter A07:2, den 24-27 augusti 2022. 
Vi bjuder på gratis inträde till mässan, klicka på länken för att registrera dig. 
 
Är du intresserad av Blue Pac? Kontakta David Norstedt för ytterligare information: 
 
David Norstedt 
David@etpab.se 
031-797 09 15 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss