Designat och byggt i Ystad – levererat till Australiens inland

| Return |

HydX har levererat ett smörjsystem till guldgruvan Thunderbox i Australien. 
Det 14 meter långa systemet designat för att försörja olja till en hydrostatiskt lagrad kvarn som klarar en total last på upp till 25 meganewton byggdes i Ystad, fraktades via världshaven och levererades till Australiens inland på en 50 meter lång lastbil. 
– Det är ett fantastiskt roligt att vi kan leverera system som kan konkurrera på världsmarknaden, säger försäljningsingenjör Viktor Johansson.
 
 
TIDIGAREDESIGN-3Smörjsystemet används till gruvkvarnar för hydrostatiska lager och har utvecklats tillsammans med en av HydX stora och trogna kunder, Metso Outotec med huvudkontor i Finland. Systemtypen finns i flera olika storlekar specifikt framtagna för Metso Outotec´s kvarnar, från en last på ca 5MN till över 40MN. Den som levererades till guldgruvan i Australien tillhör är ett av de största systemen och är byggd och provkörd i Ystad innan den fraktades över haven till andra sidan jorden.  
– Det är det storleksmässigt den största typen av aggregat vi hittills har arbetat med, smörjsystemet tog upp hela vår provkörningskapacitet, berättar Viktor Johansson. 
– Det är en spännande utmaning att bygga någonting så stort här i Ystad, som installeras på andrasidan jordklotet och som ska klara de påfrestande förutsättningarna som systemet kommer att utsättas för. Det känns skönt att ha ett så stort förtroende från kunden.  
 
Nio månader från order till leverans 
 
Frakten gick med båt och väl i Australien fortsatte leveransen på mestadels grusvägar med en 50 meter lång lastbil, ett så kallat “road train”. 
– Det ställer stora krav på oss, vi måste se till att smörjsystemet klarar av alla de utmaningar som finns under transporten där det inte är säkert att det finns konstruerade vägar de kör där det inte finns några vägar och vi måste förbereda så att vår leverans klarar den typen av påfrestningar utan att ta skada, förklarar Viktor Johansson. 
Nio månader efter det att ordern kom in till Ystad och mindre än fyra månader efter att systemet var färdigbyggt levererades smörjsystemet för gruvkvarnar till Thunderbox Gold Mine i Westen Australia. 
 Återigen har HydX från Ystad i Sverige levererat hydrauliksystem i världsklass. 

 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss