VD Mikael Andersson berättar om 2022

| Return |

Under 2022 har vi på HydX firat en betydande födelsedag. HydX har blivit tonåring, befinner sig mitt i en tillväxtfas och ser med tillförsikt mot framtiden. 

HydX Mikael AnderssonVid en första tanke kan det vara svårt att förstå att HydX har firat sin 13:e födelsedag. Tiden har sprungit fram och det företag som startades hösten 2009 har vuxit, hittat sin plats och är nu på väg in i nästa tillväxtfas. Ända sedan starten har HydX levererat hydrauliklösningar av världsklass, vi samarbetar med starka partners som Danfoss Power Solutions, Black Bruin, Parker Hannifin, Reggina Riduttori, Scanreco, Slack & Parr och Bosch Rexroth. Tillsammans erbjuder vi våra kunder ett brett spektrum av kundanpassade produkter av mycket hög kvalitét. Under 2021 förvärvade vår ägare Volito de båda systerföretagen ETP Kraftelektronik AB och Blue Pac vilket gav oss en partner i OEM-segmentet som är specialiserad på eldrift. Nästan exakt ett år senare, i juni 2022, förvärvade vår ägare Mobile Integrator som erbjuder högt efterfrågade mjuk och hårdvarulösningar för mobila maskiner. 

Det har gett oss på HydX ytterligare två fantastiska samarbetspartners och det stärker oss alla tre inför framtiden. Vi har ett starkt partnerskap och tillsammans stöttar vi varandra i att hitta unika lösningar, anpassade efter kundens behov och applikation. Vårt nära samarbete ger våra kunder tidseffektiva, hållbara och klimatsmarta lösningar. Vi kallar samarbetet för The One – eftersom vi kan leverera helhetslösningar, optimerade efter kundens önskemål.  

HydX har under 2022 tagit ytterligare ett kliv när det gäller omsättning, fortsätter att anställa kompetenta medarbetare och kommer att bygga av nya lokaler här i Ystad, där vi räknar med att flytta in under det första kvartalet 2024. 

Det är väldigt positiva nyheter. 

2022 har varit ett turbulent år, där saker som sker i omvärlden har en stor påverkan på vår yrkesmässiga vardag. Leveranstider, transportkostnader, inflation och andra stora saker som vi inte kan påverka, påverkar oss och våra kunder varje dag. Förutsättningarna har förändrats flera gånger under året, men när jag ser tillbaka är jag oerhört stolt över hur våra medarbetare har tagit sig an utmaningarna och visat upp en fantastisk laganda för att jobba tillsammans och göra det bästa möjliga för våra kunder. 

Konjunkturprognosen inför 2023 spår en nedgång och det är just nu osäkra tider, samtidigt tar vi på HydX marknadsandelar och vi har en stark affär. Vi har tagit kliv i utvecklingen, vi är en växande tonåring och vi har oerhört kompetenta och engagerade medarbetare som lägger grunden för vårt företag. 
Vi på HydX har byggt upp ett lag, där vi arbetar tillsammans och det ger vår 13-åring extra stöd och styrka under denna spännande tillväxtfas. 

Nu önskar jag er alla en god jul, ett gott nytt år och ett positivt 2023. 

Mikael Andersson
VD HydX

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss