HydX bygger nytt i Ystad

| Return |

2024 fyller HydX 15 år och flyttar till helt nya lokaler i Ystad. Nybygget väntas starta under sensommaren 2023 för att vara färdigt under kommande år. 
– Detta är ytterligare ett steg mot att framtidssäkra HydX och säkerställa att vårt företag kan fortsätta växa, säger VD Mikael Andersson.
 

HydX1aDen nya byggnaden kommer att ligga i närheten av dagens huvudkontor, i Öja verksamhetsområde utkanten av Ystad. Uppställningsytorna omfattar närmare 9000 kvm, huvudkontoret 4400 kvm, varav 1000 kvm är kontorsyta och 3400 kvm är tänkt till lager och produktion. 

– Vi har nått taket för vad vi kan hantera i de nuvarande lokalerna och behöver större yta för att kunna växa ytterligare i takt med vår ambition, säger Mikael Andersson (bilden till höger). 

Torngrund Group är projektledare för nybygget och HydX har tecknat ett 12-årigt avtal med företaget. Byggnaden uppförs enligt Torngrunds miljöpolicy och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. 
Byggnationen kommer att ledas av Torngrundkoncernens eget byggbolag, Krafthus AB. 

– För oss är det självklart att fortsätta växa i Ystad, här finns hjärtat i verksamheten och här finns den kompetens som vi behöver. Vi har en ambitiös tillväxtplan och ser väldigt ljust på framtiden, fortsätter Mikael Andersson. 

HydX Hydraulic Solutions flyttar till nya lokaler i Ystad

 

HydX Hydraulic Solutions grundades i Ystad år 2009 och är ett av Nordens mest konkurrenskraftiga och innovativa hydraulikföretag, med expertkunskaper inom hydraulik och elektronik för mobila, industriella och marina applikationer, samt en unik kompetens inom smörjteknik och styrsystem. Företaget är en del av Volito Automation och växer kontinuerligt. HydX har i dag försäljningskontor i Finland, Göteborg och Stockholm, stockholmskontoret flyttade in i nya lokaler, centralt i Hammarby Sjöstad, tidigare i år. 
Ambitionen är att företaget växa ytterligare under de kommande åren. 

– Vi ser väldigt ljust på framtiden och detta visar för mig som VD och våra anställda att våra ägare är nöjda med det arbete vi gör och att de tror på oss. Detta är nästa steg i vår utveckling, avslutar Mikael Andersson.

Byggstart är beräknad till Q3 2023 och inflyttning beräknad till Q2-Q3 2024. 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss