HydX utvecklar kundanpassade lösningar med Danfoss PVG-ventiler

| Return |

Standardkomponenter som går att kombinera till speciallösningar, anpassade för din applikation. 
Med färdiga säkerhetsfunktioner och god tillgång på reservdelar - världen över. 
– Danfoss PVG-ventiler är en smart grundlösning, men lägg till vår kompetens och kunden får en unik lösning som spar utrymme, tid och pengar, säger HydX försäljningsingenjör Tomas Järvelä. 

Hydx_PVG_2_600x900Danfoss modulära ventillösningar underlättar även för oerhört utmanande uppgifter, de finns i ett flödesspann från 5-500 liter och kommer i standardutförande grupperade i olika storlekar, samtidigt som de ändå är kompatibla med varandra genom smarta adapterplattor. 

Det gör att HydX erfarna tekniker kan bidra med en bred kunskap kring olika ventiler, styrningar och vilka modeller som passar varje kunds behov. Elektrohydrauliska ventiler ger ett nästan oändligt antal konfigurationer, vilket säkerställer en tillförlitlig maskinkontroll. Vi kan också hjälpa till att kombinera olika ventillösningar med ett styrsystem. 

– Man kan säga att Danfoss PVG-ventiler är hjärtat, sedan lägger vi på blodomloppet som gör att det pumpar runt tryggt och säkert, och ibland även en hjärna i form av ett styrsystem, säger försäljningsingenjör Per Willberg. 

 

Flera fördelar med Danfoss PVG-ventiler 

 

Han påpekar att det finns flera fördelar med Danfoss PVG-ventiler, så som PVG CAN-communication vilket förenklar elmontaget, samt spar plats och ger diagnostikfördelar, samtidigt som den medför en möjlig minskning av storleken på styrsystemet. 

Andra fördelar är den goda tillgången på reservdelar, eftersom Danfoss har ett världsomspännande nät av trygga återförsäljare, färdiga säkerhetsfunktioner, kalkylerade värden för att beräkna säkerhetsfunktioner inför exempelvis CE-markering samt LVDT-återföring på slidens position vilket ger en oöverträffad kontroll på prestandan och ökad säkerhet. 

pvg_16– Lägg där till HydX breda kompetens. Vi på HydX har levererat hydraliklösningar av världsklass sedan 2009 och har den kompetens som krävs för att skapa unika lösningar av standardkomponenter. Vi kan blanda komponenter och optimera ventilgrupper för det flödesbehov som applikationen kräver i ett väldigt kompakt montage och även koppla samman den unika lösningen med ett styrsystem eller eldrift om så krävs, säger Tomas Järvelä. 

– Vi använder Danfoss Standardsortiment för att skapa en speciallösning som löser de flesta av kundens önskade funktioner. Det är svårt att hitta en mer effektiv lösning. 

 

Stark relation mellan HydX och Danfoss Power Solution 

 

HydX Hydraulic Solutions, med huvudkontor, lager och produktionsenhet i Ystad, är sedan flera år tillbaka certifierade med utmärkelsen Danfoss Premier Partner. De två företagen har haft ett nära och givande samarbete under femton år.

–  Vi på Danfoss Power Solution är inte bara mycket stolta över den starka relation som vi har med HydX AB, utan också mycket väl medvetna om det hårda arbete de gör för att utveckla och investera i sin kompetensbas, säger Ulrik Krag Distribution Sr. Account Manager hos Danfoss Power Solutions. 

Kontakta oss så berättar vi mer! 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss