HydX växer med nytt samarbete

| Return |

pag3-powerunit_w496

HydX fortsätter att växa. 

2018 förvärvade vi Mini Power Systems av grundaren Lars Borssén och vi har kunnat välkomna Lars som en mycket kunnig och erfaren produktansvarig hos oss på HydX. 

 

År 2005 grundade Lars Borssén sitt företag Mini Power Systems som specialiserat sig på att leverera kundanpassade system som i huvudsak är baserade på komponenter från Bosch Rexroths Compact Power Modules portfölj (tidigare Oil Sistem). 

Mini Power System har specialiserat sig på Bosch Rexroths moduluppbyggda program av kompaktaggregat och ventiler, styrkan har varit att de kunnat montera och leverera så väl enkla som mer avancerade system på mycket kort tid.  

Vi på HydX kommer att ta med oss det effektiva och högkvalitativa arbetet in i framtiden. I och med att Lars har en viktig roll i vårt företag kan han bidra till att de styrkor som Mini Power System erbjöd sina kunder också finns kvar i HydX regi.  

– För oss är det viktigt att alltid kunna erbjuda våra kunder en hög kvalité och en mycket bra service, och det här förvärvet stärker oss ännu mer, säger Henrik Pålsson, försäljningsansvarig på HydX. 

Mini Power System ger HydX en större bredd 

Bosch Rexroth är en av världens största tillverkare av hydraulikkomponenter och det har en historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1795. Då grundade familjen Rexroth en smedja i sydvästra Tyskland och i mitten av 1800-talet flyttades verksamheten till Lohr am Main och där finns huvudkontoret fortfarande kvar, även om företaget i dag är helägt av Robert Bosch GmbH. 

Förvärvet av Mini Power System har gett oss på HydX en större bredd och ökat vår konkurrenskraft.  Från och med det första kvartalet under 2019 har den verksamhet som Mini Power System haft i Borås flyttats till Ystad. Därmed kan vi både lagerföra och montera dessa högkvalitativa byggnationer i våra moderna lokaler och behålla den kvalité och effektiva produktionslinje som varit en grundsten i Lars Borsséns företag.  

Vi är väldigt stolta och glada över att kunna välkomna Lars Borssén och hans kunder till HydX i Ystad.  

kontaktbild-lars-Bor...

Välkommen till HydX, Lars Borssén!

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss