Trots utmaningar – 2023 är ännu ett framgångsrikt år för HydX

| Return |

Att se tillbaka på ett år ger en möjlighet till reflektion och återigen kan vi med glädje konstatera att vi på HydX har överträffat våra egna, högt ställda förväntningar.  
Stärkta med tillförsikt går vi in i vårt jubileumsår - 2024. 

 
DSC05151För ungefär ett år sedan spådde konjunkturprognosen en nedgång och det pratades om mycket osäkra tider. Det har det också varit, 2023 har varit ett turbulent år där omvärlden återigen har haft en betydande påverkan på vår yrkesmässiga vardag.  Inledningsvis ställdes vi inför stora utmaningar när det gällde priser, ledtider och en stigande inflation. Samtidigt ser jag med stolthet på hur våra kompetenta medarbetare hanterar en sådan situation. När vi ställs inför olika typer av prövningar är vi på HydX duktiga på att se möjligheterna till en omställning och fokusera på det som vi kan påverka. Det har vi visat många gånger och 2023 är inget undantag. 

Under ett år när Sveriges regering gör bedömningen att svensk ekonomi är i en lågkonjunktur har vår kundbas succesivt ökat och vi har satt ett nytt omsättningsrekord. Det är vi oerhört stolta över och hade aldrig varit möjligt utan de kompetenta medarbetarna som tillsammans hjälper HydX att växa.  
 
Under 2023 flyttade vårt Stockholmskontor till nya fräscha lokaler centralt i Hammarby Sjöstad och vi har även startar vårt nybygge i Ystad. Det är ett sätt att framtidssäkra vår verksamhet, under våra 14 år har vi nu nått taket för vad vi kan hantera i de nuvarande lokalerna. För att vi ska kunna växa i takt med vår ambition behöver vi också ha utrymme att göra det på.  
Det nya huvudkontoret ska ligga i Öja verksamhetsområde utanför Ystad, det är anpassat efter våra behov och omfattar närmare 9000 kvm uppställningsytor och 4400 kvm huvudkontor, vara 3400 är lager och produktion. Resterande 1000 kvm kommer att vara kontorsytor. 
Bygget planeras att vara färdigt under hösten 2024. 
Under 2023 har vi fortsatt att anställa och vi planerar för ytterligare nyanställningar under 2024. Vi har också ett mycket givande samarbete med Ystads Gymnasium och det Fjärde Teknikåret, det är ett sätt att säkra kompetensen i vårt närområde och vi är glada över att det samarbetet har gett oss flera medarbetare som med hjälp av erfarna kollegor har funnit sina egna platser i vårt lagbygge.  
Nu ser vi med tillförsikt fram emot 2024, mot att vi fyller 15 år, flyttar in i nya lokaler och mot att kunna välkomna det Halmstadsbaserade företaget Mobile Integrator in i HydX-familjen. 
 
Nu önskar jag er alla en god jul, ett gott nytt år och ett positivt 2024 
 
Mikael Andersson 
VD HydX 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss