HydX – en lyhörd partner som bidrar med kunskap och innovation

| Return |

Geotech letade efter en innovativ partner för att kunna minska sitt klimatavtryck. 
De hittade den i HydX. 
– Vi uppskattar HydX breda tekniska kompetens, förklarar Henric Annelund. 

 

hydx0058Det svenska företaget tillverkar borriggar till geotekniska markundersökningar och har kunder över hela världen. 
– Våra kunder använder applikationen när de planerar inför byggnation av fastigheter, tunnlar eller vägar. I den kedjan spelar HydX en viktig roll, förklarar Geotechs Henric Annelund, avdelningschef, borrvagnar och fältutrustning. 
Företaget arbetar mycket i Norge och där har den gröna klimatomställningen lett till stora förändringar. Tidigare använde borriggarna uteslutande dieseldrift, men i och med att kraven på hållbarhet har ökat behövde Geotech göra en justering av sina applikationer för att möta de nya, hårdare myndighetskraven.  
– Tillsammans med HydX har vi utvecklat nästa generations borrigg. Det är en hybrid borrigg som även kan drivas av el, den hjälper våra kunder att minska sitt klimatavtryck och övergå till en mer fossilfri verksamhet, fortsätter Henric Annelund. 
–  HydX har varit högst delaktiga i valet av hydraulikkomponenter, men även i konstruktionen av borriggen. HydX är ett mycket uppskattat bollplank.   
 
HydX och Geotech har haft ett givande samarbete i snart femton år och projektet kring hybridriggen pågick i ungefär ett år. Under hela perioden spelade HydX en betydande roll, inte bara som komponentleverantör, utan även som ett bollplank vid konstruktion av hela riggen. 
– HydX bidrog stort med sin höga tekniska kompetens, assistans vid problem och de var även delaktiga i konstruktionsarbetet. Deras medarbetare är snabba i sin respons, hjälper oss att hitta lösningar på de utmaningar som vi ställs inför och har koll på vad som händer inom hydraulikbranschen. De presenterar branschnyheter och öppnar ögonen för vilka möjligheter vi som kund har. Det uppskattar vi verkligen. 
 

Förstår kundens behov 
 

hydx0012Hydraulikföretaget HydX, med huvudkontor i Ystad och försäljningskontor i bland annat Göteborg, hjälper OEM i Sverige och övriga Norden med utvecklingen av deras maskiner. De arbetar med olika branscher och lägger en stor vikt vid att lyssna på kundens idéer och förstå de behov som både kunden och kundens kunder har. 
 
–  Vi jobbar mycket med att vara lyhörda för kundens verksamhet och även för deras kunders behov. Det handlar om en kedja av anpassningar som vi måste visa förståelse för, säger HydX försäljningsingenjör Stefan Carlbom som är baserad i Göteborg. 
 
I det här fallet har HydX varit delaktiga i utvecklingen av en hybridlösning, där borriggarna kan arbeta fossilfritt vilket öppnar möjligheter för att verka på en marknad som fått förändrade myndighetskrav.  
– Vi på HydX stöttar våra kunder stegvis i den stora klimatomställning som pågår, påpekar Stefan Carlbom. 
– Vi är experter på hydraulik och eldrift, våra kunder experter på sina områden och tillsammans skapar vi en lösning som uppfyller både kundernas som myndigheternas krav. 
 
HydX bidrar med all kunskap du behöver inom hydraulik, eldrift, batteri samt styrsystem och radiostyrning. Hur kan vi på hjälpa dig? 
Kontakta någon av våra medarbetare. 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss