HydX fyller 15 år - mitt i en spännande tillväxtfas

| Return |

2024 fyller HydX 15 år. 15 framgångsrika år och vi fortsätter att växa in i framtiden. 
Det ska vi vara stolta över. 

DSC09255Det har gått femton år sedan vi, fem killar från Ystad, startade HydX. I dag har tre av oss fortfarande roller i företaget och sedan Volito Automation gick in som ägare 2010 har företaget bara utvecklats och växt. Då hade vi en målsättning om att en dag vara Nordens mest konkurrenskraftiga och innovativa hydraulikföretag, i dag är vi det och vi jobbar kontinuerligt med att utveckla vår kompetens ytterligare. I dag har vi breda kunskaper och ett stort kunnande inom både hydraulik och elektronik för industriella, mobila och marina applikationer, samt unik kompetens inom smörjteknik, eldrifter, batterilösningar och styrsystem. Vi erbjuder ett brett spektrum av hållbara, effektiva och kundanpassade lösningar, i den kombination som kunden behöver.  
Vi finns på totalt fem orter i Sverige och i Finland, har erfarna medarbetare med en stark känsla för vad kunden värdesätter och som bygger långvariga relationer med våra partners. Våra kunder och samarbetspartners utmanar oss varje dag och deras resa mot framtidens teknik är också en del av vår resa, det är tillsammans som vi hittar nya innovativa lösningar och fortsätter att växa. 

Utveckla HydX mot framtiden 

De första 15 åren i HydX historia har varit fantastiska. Vi har alltid varit oerhört fokuserade på att nå våra målsättningar, vi följer en strategi, har fantastiska medarbetare som ställer upp för vårt team och fortsätter att utveckla HydX mot framtiden. 

En del i den strategin är att vi målmedvetet arbetar med kompetensförsörjning, bland annat har vi ett samarbete med det fjärde Teknikåret på Ystads Gymnasium och under åren har vi kunnat anställa flera nyutexaminerade och mycket kompetenta medarbetare som får fortsatt stöd av våra mer erfarna specialister. Vi har ett välfungerande mentorskap där äldre medarbetare stöttar och vidareutbilda våra nytillkomna kollegor för att vi tillsammans ska utveckla HydX mot framtiden. Vi jobbar mot FN:s 17 globala mål och där ingår bland annat satsningar på justa arbetsvillkor, en jämställd arbetsplats, god utbildning och en satsning mot en hållbar industri.  

HydX växer - ny satsning på ventilblock 

De senaste åren har ställt oss inför stora utmaningar, från pandemi, till långa ledtider, inflation och stora skiften i prisbilden. Vi och våra kunder har påverkats av omvärldens förändringar, men tack vare en stor flexibilitet och ett stort engagemang från både våra medarbetare och partners har vi gått stärkta ur krisen. 

Under 2024 flyttar vi in i nybyggda lokaler i Öja industriområde utanför Ystad. Flytten kommer att prägla vårt jubileumsår och den ger oss möjligheter att fortsätta vår tillväxtresa. 

Under året inleder vi också en satsning på ventilblock och vi har redan anställt ytterligare två säljare med fokus på större kunder.  

Det är oerhört inspirerande att vara en del av ett företag och en arbetsplats som hela tiden strävar framåt, som ser möjligheter istället för begränsningar och som andas gemenskap och framtid. 
Det ska vi, tillsammans, vara stolta över. 

Nu ser vi fram emot flytten som markerar starten för HydX 3.0 och nästa kapitel i den historia som vi skapar tillsammans, ägare, medarbetare, partners och kunder. 

Tack för att ni är med oss. 

Mikael Andersson 
VD HydX 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss