HydX kompetenssäkrar inför framtiden  

| Return |

HydX gör en storsatsning på sin teknikavdelning.  
Med en ny struktur och fler kompetenser.
 

Hydx_31_01_20240425Under 2022 tog Erik Larsen över som ny teknikchef hos HydX, han ersatte Håkan Erlandsson som har gått i pension. Sedan oktober förra året är Erik Larsen också en del av HydX ledningsgrupp.  
– De senaste åren har vi gått in i nya teknikområden, som elektrifiering, IoT och fjärruppkoppling. Samtidigt har vi kommit in på flera nya projekt inom hydraulik, styrsystem och radiosystem. Det gör att vi på teknikavdelningen behöver bli fler och öka kompetensen inom både befintliga och nya teknikområden, förklarar Erik Larsen 
HydX har haft både en ökad omsättning och tillväxt under de senaste åren, företaget har säljkontor i Stockholm och Göteborg, samt i finska Jyväskyklä och under 2024 tillkom ytterligare ett säljkontor i Halmstad när Mobile Integrator integrerades i företaget.  
– Tack vare den senaste fusionen får vi in mer expertis inom fjärruppkoppling och styrsystem, samt erfarenhet av hårdvarutveckling, säger Erik Larsen.  
– Det är delvis nya områden för oss på HydX där de medarbetare som tillkommer har med sig en stor kunskap som vårt företag och våra kunder kan dra nytta av. Med HydX får de en partner med en djup spetskompetens inom flera besläktade områden, som hydraulik, elektronik och styrsystem.  

Ny organisation när teknikavdelningen växer  

HydX jobbar aktivt med att kompetenssäkra företaget för framtiden. Teknikavdelning har de senaste tio åren vuxit från två till 12 medarbetare och ytterligare anställningar väntas framöver. Företaget har också ett nära samarbete med Ystads Gymnasium och det fjärde teknikåret (T4), samt utvecklar samarbetet med systerföretaget ETP Kraftelektronik som är specialiserade på elektrifieringsprocessen och batteridrift.  
– HydX är ett innovativt kunskapsföretag och tillsammans med våra partners satsar vi offensivt mot framtiden. Vi måste lära oss mer inom nya teknikområden och då är det viktigt att fylla på med nya talanger, samtidigt som vi behöver ta vara på den enorma kompetens som finns hos flera av våra medarbetare som har lång erfarenhet av branschen, förklarar Erik Larsen.  
– Exempelvis finns Håkan Erlandsson kvar som konsult vid behov och kan bidra med sina omfattande erfarenheter och kunskaper.  
HydX Hydraulic Solutions, grundades 2009 och har sitt huvudkontor med lager och produktion i Ystad. Under året kommer företaget att flytta in nya lokaler, anpassade för en fortsatt tillväxt.  

 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss