Turolla kugghjulspump Modular Stock Program – unika lösningar med snabba leveranser

| Return |

2019-08-22

HydX har startat ett helt nytt koncept för Modular Stock Program av Turolla Kugghjulspumpar. 

Allt för kundens bästa. 

– Nu kan vi minska leveranstiderna radikalt och tillgodose kundens behov på ett ännu bättre sätt, förklarar Patrik Broman.

EuropeiskBult

Pumputförande med Europeisk 4-bult

Sedan starten 2009 har HydX arbetat tillsammans med Turolla, ett företag som ägs av danska Danfoss. Turolla tillverkar kugghjulspumpar av aluminium och det nya konceptet innebär att HydX lägger upp ett lager på delar till pumparna för att sedan skräddarsy produkterna efter det unika behov som varje kund har. Det gör att vi kan lagerhålla delarna för att sedan bygga ihop den unika pumpen och garantera en snabb och smidig leverans. 

– Nu kan vi leverera till kunde samma dag som beställningen kommer in, utan att vi ska behöva ha ett enormt lager eller vänta på leverans från tillverkare, säger HydX Patrik Broman. 

– Tidigare har kunderna ibland tvingats vänta i sex veckor på produkter, men nu finns möjligheten att få leveransen redan nästa dag vilket gör att de bara har ett mindre driftstopp om det är en pump som gått sönder eller kan öka produktionen direkt om de beställer en ny pump. Det är en enorm fördel för våra kunder. 

 Unik lösning med kort leveranstid 

SAE-fläns

Pumputförande med SAE -fläns​​​

Turollas pumpar finns i tre storlekar, HydX fokuserar på den mellersta storleken ( Grupp 2) och det nya konceptet för Modular Stock Program gör att valmöjligheten för kunden ökar och HydX kan vara träffsäker i sitt lager. 

– Variationerna på de här kugghjulspumparna är väldigt stora, det finns 15 olika varianter bara på deplacementet och därefter handlar det om vilken axel du har eller vilken anslutning. Det handlar om flera hundra olika valmöjligheter och det här konceptet gör att vi kan täcka behovet hos flera olika kunder och skapa unika lösningar väldigt snabbt. 

Fokus ligger på två typer, Europeisk fyrbult fläns och SAE fläns, de modeller som tidigare stått för 95 procent av alla leveranser.  

– Detta är en fantastisk möjlighet för våra kunder, säger Patrik Broman. 

– Vi kan tillfredsställa deras önskningar och tillgodose deras behov snabbt och enkelt.  

På samma sätt som HydX alltid strävar efter -  att leverera tekniskt avancerade lösningar på ett enkelt och smidigt sätt. 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss