Med hjärtat i Ystad

| Return |

2019-09-19 Mitt mellan storstad och hav.  Mitt mellan Norden och Europa.  

Här i Ystad bultar  vårt  HydX-hjärta.  

 

–HydX  är ett mjukt företag som arbetar på en hård marknad, säger VD Mikael Andersson. 

_1133364Det har gått tio år sedan fem killar från Ystad grundade  HydX, ett företag där enkelhet är ett ledord, det skall vara enkelt att arbeta med HydX. Hos oss har vi möjligheten att designa, rita och tillverka egna Hydraulikaggregat, men vi säljer också hydraulik för mobila och marina applikationer, då ofta i form av komponentsystem. Vi tar gärna ett helhetsgrepp och kan även programmera och leverera styrsystem så att vår kund kan få en leverans som innefattar både hydraulik och styrsystem. Huvudkontoret, vårt hjärta ligger i Ystad längs den skånska sydkusten, men vi har även kontor i Göteborg, Stockholm och i Finland.  

– Kärnan i företaget kommer från Ystad och strategiskt är det också en bra utgångspunkt. Vi har nära till flygförbindelser från Malmö och från Köpenhamn, säger VD Mikael Andersson som också var med och grundade företaget hösten 2009.  

–Förmånen med att bo och verka i en liten stad är livskvalitén, samtidigt jobbar vi både nationellt och internationellt. Vi får möjligheten att uppleva stora kontraster. I dag är  HydX  ett internationellt bolag med kunder från stora delar av världen, men som utgår och har sitt hjärta i en småstad på Österlen.  

 

IMG_2743Enkelt, smidigt och med fokus på kunden 

I Ystad finns huvudkontoret med säljavdelning, kundsupport, inköp, teknik, montering, lager och ekonomiavdelningen. I snitt passerar ungefär 450 kundorder huvudkontoret varje månad och under samma tidperiod tillverkas mellan 150 och 200 orders i produktionen i Ystad.  

Allt gods som ska gå till Finland passerar huvudkontoret för att packas om innan det skickas vidare till kund och sedan vi 2018 förvärvade Mini Power System har även de komponenterna en naturlig plats på huvudkontoret i Ystad.  

– För oss är det viktigt att alla våra medarbetare känner  HydX-andan, det betyder att medarbetarna har mycket frihet under ansvar. Vi ritar upp visionen, men de påverkar hur de ska nå den, vi är har ingen prestige utan hjälper varandra. Det är väldigt viktigt att man är öppen med sin kompetens och är villig att dela med sig av den.  

Hos oss på HydX är ledorden enkelhet och kundfokus. Vi ska leverera enkla lösningar vilket förenklar kundens vardag, vi ska dessutom vara enkla att arbeta tillsammans med och vi är beredda att ge våra kunder den bästa möjliga servicen.  

– Det ska vara enkelt att jobba med oss, vi säljer hela funktionen med hydraulik och styrsystem, säger Mikael Andersson.  

– Vi har långa samarbeten med flera av våra leverantörer och vi tycker att det är otroligt viktigt med relationer, till vår personal, till våra kunder och till våra leverantörer. De grundvärderingarna är viktiga för oss. 

HydX är ett företag som arbetar med hårda material och tekniskt avancerade lösningar, men som har mjuka värderingar vilket ger oss möjligheten att fokusera på enkla och smidiga samarbeten. 

 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss