Bättre arbetsmiljö med nästa generation kugghjulspumpar i Danfoss Ssharksortimentet!

| Return |

2019.12.02 Äntligen kan vi presentera en kugghjulspump som förbättrar din arbetsmiljö.  

– Det är en väsentlig skillnad i ljudstyrka, berättar HydX försäljningschef Henrik Pålsson. 

En konventionell kugghjulspump har en högfrekvent ljudbild som i de flesta applikationer blir mer eller mindre besvärande. För att minska på den störande ljudbilden används ofta ljuddämpande åtgärder både i och utanför hydraulsystemet, åtgärder som naturligtvis adderar onödiga kostnader till applikationen.  

Nu finns ett mycket bra alternativ, Danfoss Ssharkpumpen.  

sshark-gr-2-cutawayDet är en ytterkugghjulspump med bekvämare ljudbild och utmärkt prestanda under pumpens hela livslängd. Med sin enkla, sofistikerade och patenterade design står den sig väl i konkurrensen mot de mest populära tysta kugghjulspumparna. 

– Ssharkdesignen erbjuder upp till 10 dB ljudreduktion jämfört med en konventionell kugghjulspump. Dessutom minskar flödets pulsationer med 78%, vilket är fantastiskt, säger Henrik Pålsson. 

–Den har även en bättre verkningsgrad. Allt detta bidrar till en mycket bättre arbetsmiljö och gör att man inte behöver lika mycket andra ljuddämpande åtgärder, plus mindre förluster i hydraulsystemet. Det gör att vi också sparar på vår miljö. 

Bekvämare ljudbild

Det finns flera typiska applikationer som kan dra nytta av Ssharkpumpens egenskaper, framförallt där människor jobbar direkt i pumpens närhet. Henrik Pålsson nämner exempel som i traktorhytten, inomhustruckar av olika slag, lyftbord, jordbruksmaskiner. 

– Detta är nästa generations pumpar och de har en mycket positiv inverkan på vår arbetsmiljö, säger han. 

Från och med februari 2020 kommer HydX ha grupp 2 av Ssharkpumpar på lager, i deplacement från 8-22 cm3/varv. Dessa är helt utbytbara mot standard grupp 2 pumpar med europeisk 4-bultsfläns och konisk axel.  

– Har du nya projekt där du vill använda denna teknik eller helt enkelt bara vill sänka ljudnivån i din befintliga applikation så hör av dig, säger HydX försäljningschef. 

– Vi hjälper dig direkt, utan att du behöver vänta. 

Vill du veta mer om Danfoss Ssharkpumpar besök vår produktsida och knappa dig fram till Pumpar/Fast deplacement/Kugghjulspumpar/Danfoss/Aluminium Tyst (https://www.hydx.se/sv-se/Produkter/Pumpar). 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss