HydX Hydraulic Solutions och Black Bruin ger dig en unik möjlighet

Blogg | | Return |

Kombinationen av  HydX Hydraulic Solutions och Black Bruin ger kunderna en unik möjlighet. 
Det är en framgångsrik kombination av Sverige och Finland. Framförallt inom området som berör hjulmotorer både för hjälpdrift och huvudtransmission. 
– HydX goda support, korta svarstider, proffsighet och flexibilitet gör att vi är mycket nöjda med vårt samarbete, förklarar Markku Latvala. 

BB_partner-2Den finska tillverkaren Black Bruin är en av världens ledande tillverkarna av radialkolvmotorer och rotatorer. Företagets produkter används i brett utbud av mobila och industriella transmissionsapplikationer inom skogsbruk, jordbruk, återvinning, konstruktion, gruvdrift och marinindustri. I Sverige har Black Bruin ett stort fokus på hjulmotorer av typen radialkolvmotorer. De lämpar sig bäst för hjälpdrift till större vagnar som i vissa driftsförhållanden behöver hjälpa till att driva ekipaget framåt.  
– Vi arbetar mycket med större och mindre skogsmaskiner, lantbruksvagnar samt matningsmotorer till skogsmaskinernas skördarhuvud, säger Markku Latvala som är marknadsansvarig för Norden hos Black Bruin. 


Det bästa av två världar 


Black Bruins motorer sitter monterade i hjulnaven och kan aktiveras för att ge extra drivkraft precis när man behöver det – On Demand. Motorerna kan också användas i huvudtransmission. 
– Det är av yttersta vikt att vi har en partner som inte bara är väldigt duktig på hydrauliken utan också täcker en stor geografisk yta. HydX Hydraulic Solution är professionella i allt de gör, därför är det en perfekt partner för oss.  
Företagen har samarbetat i tre år, samarbetet har vuxit kontinuerligt och ger kunderna möjligheten att få det bästa materialet från två världar. 
– Försäljning, logistik, support fungerar väldigt bra, HydX har oerhört korta svarstider och vi har en regelbunden kontakt varje vecka. Det är alltid enkelt att få tag på HydX, både i Sverige och i Finland. Det är ett företag som håller vad det lovar, berättar Markku Latvala. 


Ett heltäckande produktprogram 


Han är framförallt väldigt nöjd med HydX snabba leveranser, både när det gäller reservdelar och nyproduktion. 
– Vi månar om våra slutkunder. Det gör HydX också. Därför är det en given partner för oss, säger Markku Latvala. 
Samarbetet med Black Bruin gör att vi på HydX kan erbjuda våra kunder ett heltäckande produktprogram. Vår strävan är att alltid erbjuda kunden den bästa lösningen och med produkterna från Black Bruin kan vi göra det till just de applikationerna där de passar som bäst. 
– Black Bruin har en fint nischad produktportfölj vilket ger våra kunder möjligheten att även få systemlösningar med den typen av komponenter, förklarar HydX försäljningschef Henrik Pålsson. 
 
Vill du veta mer? Kontakta oss så ser vi hur vi kan hjälpa just dig. 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss