LITEN, STÖRRE, STÖRST

HydX fokuserar på två olika segment av hydraulaggregat; mindre system, så kallade miniaggregat, och större system, aggregatsystem. Miniaggregaten kallas för Mini Power Systems (MPS), där namnet självt beskriver den typen av aggregats kanske viktigaste egenskaper. Mini Power Systems är små, kompakta AC/DC-aggregat; från 0,1 till 7 kW och med flöde från 1-40 lpm. De offereras snabbt och byggs lätt från vårt lager i Ystad. MPS är till mycket stor del standardiserade, men det är möjligt – och enkelt – att anpassa ventillösningarna.

Aggregatsystem är mer komplicerade aggregat där även hydraulsystemen är mer avancerade. Dessa är helt kundanpassade och designas och tillverkas från grunden. Här spelar storleken ingen roll; vi tittar mer på volym och helhetsåtagandet. Det kan vara allt från små aggregat som enbart producerar ett par liter per minut för en och samma funktion, till stora aggregat med installerad effekt >500 kW och som levererar hundratals liter per minut till många olika funktioner.

ETT RIKTIGT HELHETSÅTAGANDE

El- och styrsystem, installationsmaterial, dokumentation, beräkningar, simuleringar med mera

HydX använder i första hand kvalitetsprodukter från utvalda leverantörer, och kan även bygga med andra fabrikat om kunden så önskar. Det är också vanligt att vi tar hand om el- och styrsystem till applikationerna, vilket ger kunden en enkel och trygg väg till en färdig produkt. Idrifttagning och supportavtal erbjuds ofta till denna typ av leveranser och det går även att koppla på olika nivåer av fjärrövervakning och datalagring. Vidare går det att få kompletta satser av installationsmaterial (rör-koppling-slang) levererat – allt för en snabb installation. Installation på plats kan offereras på begäran.

Många gånger krävs olika typ dokumentation till dessa aggregatsystem. Den kan vara mer eller mindre komplicerad, rena textdokumentationer eller interaktiva digitala lösningar och ofta på flera olika språk. Dokumentationen tar vi också hand om, på det sätt som passar kunden bäst. Vi kan, till exempel, ta fram en digital lösning för enkel omedelbar tillgång till det individuella aggregatets dokumentation.

HydX applikationsingenjörer gör varje dag avancerade beräkningar och simuleringar via verktyg som SOLIDWORKS Simulation Premium, SOLIDWORKS Flow Simulation (CFD) med flera, men även egenutvecklade generella och applikationsspecifika kalkylverktyg.

I DOKUMENTATIONSERBJUDANDET

  • Scheman
  • Stycklistor
  • Reservdelslistor
  • Sprängskisser
  • Interaktiva manualer
  • Digital lagring av dokumentationen

Se vår Produktion i Ystad!

Ring oss!

Lars-Peter Topphem
Försäljningsingenjör
0411-558191
076-1400580
lars-peter.topphem@hydx.se

Hydraulic is everywhere

Nyfiken på hydraulik? Se vår film så visar vi vilka möjligheter som finns.

IDAG ÄR VI ETT AV NORDENS MEST KONKURRENSKRAFTIGA OCH INNOVATIVA HYDRAULIKFÖRETAG, EFTERFRÅGAT AV FÖRETAG VÄRLDEN ÖVER.

Mikael Andersson, CEO HydX

Vill du veta mer?

Kontakta oss