HydX nyanställer för att möta den ökade efterfrågan

| Return |

HydX förstärker organisationen med ytterligare en montör. 
– Vi gör en satsning för att möta den stora efterfrågan, säger Mattias Salomonsson, Produktions- och Logistikchef på HydX. 

               HydX-14                               

MPS, Mini Power System, grundades av Lars Borssén år 2005 och har specialiserat sig på att snabbt kunna montera och leverera kundanpassade system, i huvudsak baserade på komponenter från Bosch Rexroths Compact Power Modules portfölj av kompaktaggregat och ventiler. HydX förvärvade företaget 2018 och flyttade produktionen till Ystad 2019. 

– Orderingången har ökat stadigt och för att kunna möta den efterfrågan har vi nu anställt ytterligare en montör, vi fördubblar även kapaciteten för provkörningar innan leverans till kund och erbjuder hundra procent leveranskontroll, säger Mattias Salomonsson. 

– Vi har ett stabilt läge när vi går in i 2022 och jobbar nu med att effektivisera arbetet ytterligare. Vi har gjort förbättringar för att snabba på flödet och ytterligare förbättra arbetsmiljön. 

Ökad produktionstakt och hög servicegrad 

Under hösten har HydX anställt tre montörer som fram framförallt kommer att arbeta som montörer för miniaggregaten. Marcus Widerberg anslöt i augusti, Roger Källström i november och Johan Ydén i december.  

– Vi har ett helt nytt team som jobbar med MPS, säger Mattias Salomonsson.  

– Samtidigt som vi har sänkt snittåldern har lyckats behålla den erfarenhet hos medarbetarna som vi verkligen värdesätter. 

Roger Källström har 25 års erfarenhet av hydraulikbranschen, Marcus Widerberg tio medan Johan Ydén under ett antal år arbetat har arbetat som montör inom två olika branscher. 

– Nu har vi utökat till tre montörer, vilket är fler än vi någonsin har haft tidigare. Våra medarbetare kompletterar varandra och det lägger grunden för att vi ska kunna öka takten ytterligare i produktionen, samtidigt som vi behåller den höga servicegrad och kvalitet som kunderna är vana vid, säger Mattias Salomonsson. 

Är du intresserad av att läsa mer om MPS gör du det här, har du frågor eller vill ha ytterligare information är du välkommen att kontakta oss. 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss