Bli en del av vårt team!

| Return |

Drömmer du om att arbeta på ett högteknologiskt företag? Att utvecklas i en kreativ miljö, ha varierande arbetsuppgifter samtidigt som du får möjlighet att arbeta med partners runt om i världen? Då är HydX ett alternativ för dig! 
– Vi har en ambition att fördubbla vår omsättning fram till 2024 genom både förvärv och organisk tillväxt och för att lyckas behöver vi rekrytera kompetenta medarbetare i hela företagsgruppen, säger VD Mikael Andersson. 

HydX11Det är nu mer än tio år sedan fem killar från Ystad grundade HydX, ett hydraulikföretag där enkelhet är ett ledord, lägg därtill kundfokus och laganda. Hos HydX finns möjligheten att designa, rita och tillverka egna hydraulikaggregat, men företaget säljer också hydraulik för mobila och marina applikationer.  
– Vi tar gärna ett helhetsgrepp om kundens applikation. Vi hjälper inte enbart till med att ta fram en systemlösning baserad på hydraulik utan vi kan även ta fram elektriska system. Dessa kan vi också komplettera med avancerade styrsystem som vi själva, eller kunden, programmerar. Vi hjälper våra kunder att hitta kreativa lösningar som förenklar deras arbete i vardagen, säger försäljningschef Henrik Pålsson. 

Rekryterar nyutexaminerade och personal med arbetslivserfarenhet 

HydX ägare Volito Automation AB förvärvade under 2020 även de två bolagen ETP Powering Solutions och Blue Pac, vilket ökade HydX kompetens mot elektrifiering. 
– Det har gjort att vi tagit ytterligare ett steg mot att vara en partner med helhetsansvar och vi erbjuder våra kunder ett brett spektrum av tekniskt avancerade och hållbara lösningar, säger VD Mikael Andersson. 
– Vi är ett lite mindre företag vilket gör att våra medarbetare får vara del av hela processen, de jobbar med olika typer av kundapplikationer och får möjlighet att ta ett stort ansvar.  
Företaget har även nära samarbeten med världsledande företag som Danfoss, Scanreco, Black Bruin, Parker Hannifin, Reggiana Riduttori, Slack&Parr och Bosch Rexroth.  Det är i dag väletablerat och har sitt huvudkontor samt produktion i skånska Ystad, på pendlingsavstånd från Malmö. Det har ett starkt fäste i Öresundsregionen, men har också kontor i Stockholm, Göteborg och i Finland.  
– Vi är ett högteknologiskt företag som arbetar med hårda material och tekniskt avancerade lösningar, men vi har mjuka värderingar och lägger en stor vikt vid relationer, både internt och externt, säger Henrik Pålsson. 
– Vår bransch befinner sig nu mitt i en väldigt händelserik och spännande utveckling när mycket går mot elektrifiering. Det gör att vi ständigt ser oss om efter nyrekryteringar som kan hjälpa oss att ta nästa steg i denna expansiva fas. 
Är du intresserad? Tveka då inte att höra av dig till oss. 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss