The One – all kunskap du behöver inom hydraulik, elektronik, batteri och styrsystem

| Return |

The One välkomnar Mobile Integrator och plattformen växer ytterligare. Nu bildar HydX, ETP Kraftelektronik och Mobile Integrator ett spännande partnerskap som skapar hållbara, effektiva och kundanpassade lösningar.  

– Detta är en fantastisk möjlighet för våra kunder, vi kan leverera hydraulik, elektronik, batteri och styrsystem i den kombination som kunden behöver, säger HydX försäljningschef Henrik Pålsson.  

2-7Under 2021 har HydX och ETP Kraftelektronik haft en gemensam front och sedan försommaren 2022 har deras gemensamma plattform blivit ännu starkare. Detta tack vare att den gemensamma ägaren Volito Automation förvärvade Mobile Integrator, ett företag som erbjuder efterfrågade mjuk- och hårdvarulösningar för mobila maskiner.  

– Tack vare förvärvet kan vi nu inte bara erbjuda våra OEM kunder nyförsäljning, produkt- och teknikutveckling, samt konstruktion och tillverkning av hydrauliska system, utan även lösningar inom elektrisk drift och styrning, säger Johan Frihiof, VD på Violito Automation.  

Mobile Integrator är specialiserade på utveckling, implementering och systeminstallation av mobil elektronik. Det nya samarbetet mellan HydX och Mobile integrator skapar nu möjligheten till att producera, leverera och installera unika helhetslösningar direkt till kund.  

– Vårt samarbete ger kunderna tillgång till en ännu djupare kompetens inom elektronikområdet och digitala plattformar, samt möjligheten att utveckla, färdigställa och implementera kundspecifik hårdvara, förklarar Kjell Wester, VD på Mobile Integrator.  

The One – din partner för hydraulik, batteri, elektrifiering och styrsystem  

HydX och ETP Kraftelektronik har haft ett nära samarbete sedan 2021. De två innovativa kunskapsföretagen samlas under namnet The One och det är precis som det låter.  En partner som tar ett helhetsansvar för hydraulik och elektrifiering, från idé till utförande.  

– Tillsammans har vi en samlad kompetens när det gäller lösningar inom eldrift och hydraulik. Vi kan leverera kundanpassade helhetslösningar när det gäller kombinationen av dessa, samt vid behov även tillföra batteri, säger Henrik Pålsson.  

– Nu lägger vi också till ytterligare kompetens inom mobila styrsystem och övergripande mjukvarulösningar, vilket gör att vi kan skapa digitala uppkopplingsbara system.  

Systerföretagen HydX, ETP och Mobile Integrator arbetar aktivt för att stärka utbudet av hållbara lösningar som kraftigt minskar koldioxidavtrycket, samtidigt som de är smarta och kostnadseffektiva. 

Ett exempel är  Blue Pack, en Electronic Power Take off, som är framtagen för att spara tid, pengar och minska klimatavtrycket inom lastbilsindustrin. Blue Pac ersätter det traditionella kraftuttaget på lastbilen och gör det enkelt att minska koldioxidutsläppen, sänka driftskostnader och arbeta energieffektivt under hela arbetsdagen.   

The One är din partner för hydraulik, batteri, elektrifiering och styrsystem. Kom till oss med dina funderingar så hjälper vi ditt företag att hitta den smartaste och mest effektiva lösningen anpassad efter just din applikation. 

Kontakta oss för mer information 

Henrik Pålsson (HydX) 

Kjell Wester (MI) 

Christer Sigurd (ETP) 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss