BluePac Hybrid - revolutionerar lastbilsindustrin

| Return |

Sänk driftskostnaderna, spara tid och gör en betydande sänkning av ditt företags koldioxidutsläpp.  
HydX och ETP presenterar en världsunik lösning som revolutionerar lastbilsindustrin. 

 
BluePac HybridDet är snart fem år sedan HydX systerbolag ETP Kraftelektronik presenterade sin egen producerade Blue Pac, en Electric Power Take-off som ersätter det traditionella kraftuttaget på en lastbil.  
Den gör det enkelt att minska koldioxidutsläppen drastiskt, förbättrar arbetsmiljön och gör det enkelt att arbeta energieffektivt under en hel arbetsdag. 
– Vår ePTO ersätter tomgångskörning och driver lastbilspåbyggnationen elektriskt, vilket gör att kranen kan arbeta koldioxidfritt och energieffektivt under hela arbetsdagen, berättar Bosse Karlsson, säljare för BluePac. 
BluePac Standard har varit väldigt populär bland styckesgodskranar upp till 30-40 tonmeter, men nu kommer nästa revolutionerande lösning, BluePac Hybrid. 
Den mobila lösningen är resultatet av ett innovativt och framgångsrikt samarbete mellan HydX och ETP Kraftelektronik. Den visas för första gången under Kuljetus-mässan i finska Juväskylä i 25-27 maj. 
– I hela världen är trenden den samma, alla vill arbeta fossilfritt och nu har HydX och ETP tagit fram en världsunik lösning som bidrar till en drastisk minskning av CO2-avtrycket, förklarar Jari Hämäläinen, försäljningsingenjör HydX. 

BluePac Hybrid – en innovativ och effektiv ePTO 
 

Deep_lake_blue_Bluep...HydX är experter på hydraulik för mobila, marina och industriella applikationer, företaget har spetskompetens inom smörjteknik. ETP har initierade kunskaper kring elektrifiering och batteridrift, tillsammans har de två företagen en stor kompetens kring hydraulik och eldrift. 
– Vi jobbar tajt tillsammans och levererar helhetslösningar, anpassade efter kundens applikation och optimerade efter kundens behov, säger HydX Jari Hämäläinen.  
– Den här lösningen är bara ett exempel på vårt effektiva och innovativa samarbete. 
BluePac Hybrid hämtar sin kraft från ett 32A eluttag i väggen och ett mindre batteri för “peakar”. Den kan förse kranar på upp till 90 tonmeter med den energin som behövs och batteriet ger, i sitt grundutförande, cirka 20 minuter drifttid där tillgången till ström inte finns. 
– Detta är en enkel, hållbar och effektiv lösning, sett till både ekonomi och klimat, säger Bosse Karlsson. 
– BluePac Hybrid kan elektrifiera påbyggnationer som kräver stora tryck och flöden. Det gör CO2-besparingen ännu större. Den är också mobil, vilket gör att den enkelt kan flyttas mellan olika lastbilar och flytten tar inte mer än 20 minuter.  
Den nya ePTO:n från HydX och ETP kraftelektronik är en flexibel lösning, där varje företag kan planera insatsen för BlucPac Hybrid efter var dagens insatser, för att sedan flytta den när behovet är större någon annanstans. Det är en effektiv lösning som utökar möjligheterna för företag och revolutionerar lastbilsindustrin. Med BluePac Hybrid är det enkelt att spara tid, pengar och klimat. 
 
Vill du veta mer?  Kontakta oss redan i dag. 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss