HydX växer efter fusion med Mobile Integrator

| Return |

HydX har öppnat ett fjärde kontor i Sverige – HydX Halmstad. 
Vid årsskiftet inkluderades Mobile Integrator i HydX–familjen vilket ger våra kunder och leverantörer flera fördelar. 
– Det är väldigt goda nyheter, förklarar Mattias Salomonsson, operativ chef på HydX. 

 
Hydex0244Under 2022 köptes Mobile Integrator av HydX ägare Volito Automation, och sedan dess har HydX och Mobile Integrator haft ett nära och framgångsrikt samarbete. Under 2024 lämnar Kjell Wester sin roll som VD för att gå i pension. 
– Det blev ett naturligt steg att fusionera in Mobile Integrator i HydX, vi har redan nu arbetat nära varandra och fusionen ger oss, våra kunder och leverantörer många fördelar, förklarar Mattias Salomonsson. 
– Kunderna möts av ett ökat produktprogram och en breddad kompetens, men det är också en stor möjlighet för våra leverantörer att göra nya affärer, genom att de kan komma in på segment och möta kunder som de inte tidigare har arbetat med. 
 

HydX med fyra kontor i Sverige 
 

Mobile Integrator har sedan starten 2010 specialiserat sig på utveckling, implementering och systeminstallation av mobil elektronik. Företaget erbjuder små och medelstora OEM-kunder systemintegration och teknik som tidigare bara var en självklarhet inom stora internationella koncerner. Arbetet kombineras med utveckling och framtagning av kundanpassad hårdvara inom elektronik.   
Hydex0425– Vi är väldigt glada över att få in den kompetensen i HydX, vilket öppnar för flera samarbeten även med vårt systerbolag ETP Kraftelektronik som är specialiserade på el- och batteridrift, säger Mattias Salomonsson. 
– Nu får våra kunder tillgång till ett bredare produktprogram, vilket inkluderar molnlösningar, styrsystem och modem. HydX Halmstad har en kompetent elektronikavdelning, som tillsammans med HydX befintliga elektronikingenjörer, möjliggör helt nya samarbeten och marknader. Det är en fördel för HydX kunder men också för de kunder och leverantörer som tidigare har arbetat med Mobile Integrator
 
Det innovativa kunskapsföretaget Hydx Hydraulic Solutions är experter på hydraulik och elektronik för mobila, industriella och marina applikationer, företaget har också en unik kompetens inom smörjteknik och är efterfrågat av entreprenörer och maskinbyggare i hela världen. Företag fyller 15 år under 2024 och har under åren vuxit både organiskt och genom förvärv. Huvudkontoret är baserat i Ystad, men företaget har säljkontor i Göteborg, Stockholm, Halmstad och i finska Jyväskylä. Mobile Integrators organisation kommer fullständigt att integreras i HydX, de nio anställda på kontoret i Halmstad behåller sin arbetsplats.  
 
Kontakta HydX. 

Arkiv

Om Hydraulikbloggen

Här delar vi med oss av fakta och historier från hydraulikens magiska värld. Läs och inspireras!

Har du frågor och funderingar? Hör av dig till oss:

+46 411-557180
info@hydx.se

Hydraulics is everywhere

På åkern, i skogen, i hamnen, på havet - hydraulik finns överallt. På Hyd-X hittar du specialister på alla dessa tillämpningar. Vi väljer de bästa hydrauliska och elektroniska komponenterna och skapar system där helheten är större än summan av delarna.

Fler klipp hittar du på HydX Play.

Vill du veta mer?

Kontakta oss